Mansplaining

Jag är så himla trött på mansplaining att jag är osäker på vad jag kommer att göra och säga nästa gång jag drabbas. Ärligt talat, vad är det för fel på män som inte kan ta kvinnor på allvar? Alltid samma typ av män också. Välutbildad, lite smartare. Lite bättre. Snarare lite mer osäker.

Kompenserar för annat. Så att säga. (oh no she didn’t!)

Det jag tycker är mest frustrerande är att männen i fråga tror att de gör en en tjänst när de kommer med sin mansplaining. Det finns liksom inget ont uppsåt i deras beteende, tror dom. . Som att en ska vara lycklig och tacksam för deras råd. Herregud. Vakna. Vi menar ju bara väl förstår du lilla vännen.

Tycker otroligt synd om alla män som känner att de måste trampa kvinnor på tårna för att känna sig större, längre och manligare. För ni lyckas ju verkligen menar jag. Not. Lägg av med det där nu, det är töntigt.

mansplaining

 

Är du osäker på vad Mansplaining är, om du drabbats (förmodligen!) eller vill läsa mer så hittade jag denna sajt! Denna video är också klockren.

Kom igen nu tjejer. Stå på er. Mansplaining är så last year.

2 Comments

 1. Matilda 3 juni, 2016

  Var med om en surrealistisk händelse på jobb för ett tag sedan. En kvinna hade inte hört uttrycket och en annan kvinna började berätta. Varpå en man i sällskapet bryter in och tilläger ”på ett överlägset sätt”. Han mainsplainade alltså mainsplaining. Givetvis hävdade han att det var på skämt, men det kändes ändå lite typiskt mainsplaining-beteende att behöva göra det till ett skämt…

  Svara
  • Anna Fernmo 5 juni, 2016

   Ah jag vet! Det är SÅ ironiskt och allt för vanligt tyvärr. Som att det är ett impulsivt beteende á la reptilhjärnan som sätter fart. Jag blir galen! På riktigt. Det här att vara cool, calm & collected känns helt omöjligt haha. Å andra sidan, VARFÖR måste vi alltid vara cool, calm & collected. Man vill ju såklart inte sjunka till deras nivå…. men ja. UÄH. Trött på tramset.

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *